استفاده از الکترولیت در هنگام مسابقه
مدیر2023-11-15T10:00:40-01:00بسیاری از صاحبان اسب ها به خصوص در فصل تابستان از مکمل های غذایی الکترولیت دار استفاده می کنند.
از اسب ها بهتر نگهداری کنیم تویت
طبق اظهارات یکی از محققان در کنفرانس سال ۲۰۱۲ ایلت کنتاکی، دادن این مکمل های غذایی به اسب ها و به خصوص در فصل تابستان کیفیت اجرا و نمایش اسب ها را افزایش داده و باعث سلامت آن ها نیز می شود.
جو پاگان دکتر و پروفسور از ایالت کنتاکی در این باره می گوید:الکترولیت ها جزء ترکیبات غذایی مهم اسب های به حساب می آیند چراکه در تنظیم فشار خون و مایعات بدن و همچنین کنترل ماهیچه ها و اعصاب نقش مهمی را ایفا می کنند.
او همچنین اشاره کرد: از دست دادن سدیم، پتاسیم و کلراید در حین عرق کردن باعث کوفتگی و تضعیف ماهیچه ها و همچنین کم شدن میل اسب ها در حین تشنگی به آب می شود. به همین خاطر برای این گونه اسب ها بسیار اهمیت دارد که حین اجرا و یا مسابقه مکمل هایی را دریافت کنند تا الکترولیت های از دست رفته را جبران کنند.
به گفته ی پاگان، اسب هایی که کم تر ورزش می کنند به طور متوسط بین ۵ تا ۱۰ لیتر در ساعت عرق می کنند که این میزان بسته به شرایط دمایی، رطوبت و میزان و شدت تمرینات قابل تغییر است. اما اسب هایی که تمرینات شدیدتری را انجام می دهند در حدود ۱۵ لیتر در ساعت عرق می کنند.
تأمین و تکمیل نیاز به الکترولیت
از کجا می توان اطمینان حاصل کرد که اسب به میزان کافی سدیم، پتاسیم و کلراید را برای رسیدن به سطح معینی از الکترولیت، دریافت می کند؟
پاگان در این باره گفت: کنترل و ارزیابی تغذیه ی اسب می تواند یک راه ساده و ابتدایی باشد.
متأسفانه یونجه و گندم و جو به میزان کمی سدیم و در ازای آن سرشار از کلراید می باشند. علوفه منبع غذایی خوبی هستند چرا که سرشار از پتاسیم می باشند و به این ترتیب اسب می تواند روزانه به میزان مناسبی پتاسیم دریافت کند. برای اسب هایی که خیلی فعالیت ندارند میزان یک الی دو انس نمک به همراه غذایشان کافی است. در مقابل اسب هایی که فعالیت متوسط و یا زیادی دارند و به دنبال آن زیاد عرق می کنند باید میزان بیش تری مکمل های غذایی الکترولیت دار دریافت کنند.
این میزان الکترولیت در عناصری مانند سدیم و کلراید و پتاسیم وجود دارد.
پاگان گفت: اگر می خواهید این مکمل ها و یا عناصر را به سطل آب اسب اضافه کنید مطمئن شوید که سطل آب دیگری نیز در کنارش قرار دهید چرا که اسب با نوشیدن این مکمل ها احساس تشنگی بیش تری می کند. او در ادامه به صاحبان اسب هشدار داد که برخی از مکمل های غذایی تبلیغاتی حاوی شکر هستند. او همچنین، توضیح داد که بر اساس تحقیقات انجام شده ابتدا معلوم شد که اضافه شدن دکستروز به الکترولیت ها هیچ تأثیر و فشاری را بر روی سرعت و مدت زمان افزایش الکترولیت ها ندارد اما بعد به این نتیجه رسیدند که میزان کشیده شدن آب بدن در هر دو حالت یعنی با دکستروز و بدون آن یکسان است.
محققان در حال تولید و طراحی کپسول های سدیم بی کربنات هستند تا از اسیدی شدن و ترش کردن دستگاه گوارش جلوگیری کنند.
پاگان افزود: این کپسول ها مانند سدیم الکترولیت ها عمل می کنند با این تفاوت که آرام تر جذب بدن شده و مواد داخل آن به آرامی آزاد می شوند.
مکمل های الکترولیتی اگر با یک رژیم مناسب به اسب داده شوند، می توانند عملکرد اسب را هنگام نمایش و یا مسابقه افزایش دهند. برای اسب هایی که فعالیت زیادی ندارند اضافه کردن نمک به سطل آب آن ها کفایت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید